Print deze pagina

Maatschappelijke stage

Goed onderwijs bereidt leerlingen voor op hun rol in en bijdrage aan de samenleving. De maatschappelijke stage kan goud voor de toekomst zijn. Omdat het jongeren zelf de kans geeft te ontdekken hoe leuk het is om verantwoordelijkheid te nemen voor anderen, de buurt, de politiek, de samenleving. En omdat het inmiddels op een ongelooflijk positieve manier banden smeedt tussen verschillende groepen mensen.

De maatschappelijke stage is geen 'gewone' stage waarmee praktijkervaring in een beroep wordt opgedaan. Het gaat erom anderen te helpen door het doen van vrijwilligerswerk. Doel hiervan is dat jongeren tijdens hun schooltijd kennis maken met de samenleving door een onbetaalde bijdrage te leveren aan deze samenleving.

Invoering

Alle leerlingen in het voortgezet onderwijs zullen 30 uur maatschappelijke stage gaan lopen. Leerlingen, scholen en stagebieders krijgen veel vrijheid om de stage in te vullen. OCW werkt toe naar een verplichte maatschappelijke stage voor alle leerlingen die vanaf 2011-2012 instromen in het voortgezet onderwijs. Vroeger werd in het voortgezet onderwijs alleen maatschappijleer op school gegeven. Maar door zelf als vrijwilliger mee te draaien, kunnen jongeren de samenleving nog veel beter leren kennen.

Wat kan Socorro bieden?

Wat vraagt Socorro van jou?

• 100% inzet
  • Bereidheid om buiten schooluren stage te lopen (o.a. weekenden en avonden, maar altijd in overleg met jou)

Geïnteresseerd?

• Wil je graag tijdens je stage een erkende BLS/AED opleiding krijgen?
  • Lijkt het je leuk om iets voor anderen te betekenen?
  • Lijkt jou Socorro een uitdagende stage
  • Sta je stevig in je schoenen?
Dan is de maatschappelijke stage bij Socorro wat voor jou!

Wil je meer informatie vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer*
Hoeveel uur stage:
Intresse in het onderdeel / onderdelen:

Opmerkingen:
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Vorige pagina: Trauma oefeningen
volgende pagina: Vrijwilligers